Grottan på Rödklitten

Grottan på Rödklitten ligger sydväst om Nordingrå.

Källa: https://hogakustenliv.wordpress.com/tag/rodklitten/

Källa: https://www.openstreetmap.org/node/4294412508

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grottan på Rödklitten

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Ringkallen

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Dalsberget toppstuga

Dalsberget toppstuga är en övernattningsstuga som ligger på Dalsberget, Nordingrås högsta berg med sina 333 m ö h. Stugan är belägen på toppen av berget och erbjuder en fantastisk utsikt över området. Dalsberget är också områdets enda kalottberg vilket innebär att det uppe på den vidsträckta toppen finns en egen värld med myrar, tjärnar och skog.

Själandsklintens toppstuga

Själandsklintens toppstuga är en övernattningsstuga som ligger på toppen av Själandsklinten och erbjuder en magnifik utsikt över Höga Kusten, ända ut till havet. Stugan byggdes av traktens ungdomar år 1946 och idag sköts den av Själandsklintens förening. Själandsklinten sticker upp ur ett skogsklätt bergsmassiv och utsikten är storslagen. Det finns stigar till flera utsiktsplatser på klinten.

Fårahuset

Fårahuset är en grotta på Omneberget sydost om Ullånger. Grottan är ungefär sex gånger sex mer stor och mellan två och fem meter hög.

Nipstugan

Nipstugan är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Höga kustenleden är en vandringsled som sträcker sig 130 km över höga berg och genom orörd natur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.