Grottan på Sjöberget

Grottan på Sjöberget ligger nordväst om Vännäs. Grottan är drygt två gånger tre meter. Det sägs att en rysk desertör från kriget 1809 ska ha bott i grottan.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/929f674b-b9f6-40ae-8ac2-fdccdc53008a

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grottan på Sjöberget

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Starrbergsstugan

Starrbergsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Starrberget naturreservat. Reservatet ligger i Vännäs kommun i Västerbottens län.

Skorstensgrottan

Skorstensgrottan ligger på Tavelsjöberget nordväst om Umeå. Jättelika klippblock lutar här mot berget som skapar en men smal genomgående tunnel.

Tvillinggrottorna

Tvillinggrottorna ligger på Tavelsjöberget nordväst om Umeå. I en bergnisch finns två grottor, vara den högra leder till Tavelsjöbergets största grottsal. Den vänstra är mer svårtillgänglig och fylld av stora block. Längst in i den grottan finns krypgångar som leder in i berget.

Stupgrottan

Stupgrottan ligger på Tavelsjöberget nordväst om Umeå. Grottan ligger på en avsats ovanför stigen, för att nå den behöver man klättra upp i en smal spricka. Innanför grottans ingång, som är lågt, finns ett 3 meter djup stup, detta leder till grottgång och kryppassage igenom vilken man kan kolla till en inre sal. Totalt är grottan 30 meter lång.

Vallbergsgrottan

Vallbergsgrottan är en grotta som ligger nordost om Umeå. Grottan är stor men svåråtkomlig. Enklast att komma till grottan är via Tavelsjöleden och där den passerar vindskyddet och utsiktsplatsen på Vallberget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.