Grottan vid Härsjö

Grottan vid Härsjö, eller Helvetesporten som den också kallas, är en sprickgrotta sydväst om Åtvidaberg. Ett system av gångar, som är 15 meter långa, finns i en krossad bergknalle.

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grottan vid Härsjö

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Trantorpsgrottan

Trantorpsgrottan ligger väster om Åtvidaberg och är en 10 meter lång sprickgrotta.

Grottan vid Söderö

Grottan vid Söderö är en sprickgrotta mellan Åtvidaberg och Kisa. Grottan är totalt 15 meter lång och har ett rymligt rum med högt i tak. Vid ena väggen kan man klättra ner till botten, här finns ett antal mindre gångar.

Rövarkulan vid Nybygget

Rövarkulan vid Nybygget, eller Vada Grotta som den också kallas, är en grotta som ligger söder om Åtvidaberg. Grottan är en sprickgrotta som är 17 meter lång. Här sägs en gång sju rövare ha hållit en flicka fången.

Eggebygrottan

Eggebygrottan är en sprickgrottan som ligger norr om Rimfosa. Grottan är ungefär 8 meter lång och vid ett fem meter högt stup. Grottan har skapats av förskjutningar som skapat en klyftliknande grotta. Till höger om ingången finns ytterligare en grotta, men denna är mindre och låg.

Jaktstugeudden

Jaktstugeudden är en övernattningsstuga som ligger längst söderut på Viggebyhalvön i Viggeby naturreservat. Udden bjuder på vackra vyer över Järnlundens skärgårdslandskap och har en rastplats med bänkar och bord, eldstad, vindskydd, toalett och information om naturreservatet. På sommaren kan du bada från klipporna, vid den lilla sandstranden eller från den tillgänglighetsanpassade badbryggan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.