Grottberget i Åsen

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Grottberget i Åsen ligger norr om Munkedal. Grottan är en blockgrotta som ligger i en rasbrant och är totalt 14 meter lång.

Källa: https://docplayer.se/27899686-Miljovards-rapport-1993-6.html

Karta till Grottberget i Åsen

Visa positionen i Google Maps

Denna platsen behöver mer information. Känner du till platsen lämna gärna en kommentar och hjälp till med det som saknas.

Äventyr i närheten

Grottor i Skåne – Gör en spännande utflykt

Skåne är ganska fattigt på grottor men med Kullaberg som ett stort undantag då ca 150 grottor dokumenterats på platsen. I övriga Skåne finns inte så många grottor men de som finns är desto mer intressanta. Sveriges Speleologförbund har utsett grottan i Balsberget till Skånes landskapsgrotta. För överblick över alla grottor se vår karta.Här har […]

Grottor i Halland – Gör en spännande utflykt

I Halland finns flera spännande grottor. Sveriges Speleologförbund har utsett den spännande Midsommarstugan till Landskapsgrotta. För överblick över alla grottor se vår karta.Här har vi lista alla grottorna vi samlat i Halland:

Grottor i Blekinge – Gör en spännande utflykt

I Blekinge finns många grottor att besöka. Den längsta Hörviksgrottan finns inte med på denna sida eftersom ingången ligger i en privat brunn. Sveriges Speleologförbund har utsett Skaftaskärv till landskapsgrotta. För överblick över alla grottor se vår karta.Här har vi lista alla grottorna vi samlat i Blekinge:

Grottor i Småland – Gör en spännande utflykt

I Småland finns många grottor allt i från stora Älmekärrsgrytet till omskrivna och utflyktsvänliga Singoallas grotta. Landskapsgrottan utsedd av Sveriges speleologförbund ligger söder om Kalmar och heter Kanaberg (alt. Karnaberg). För överblick över alla grottor se vår karta.Här har vi lista alla grottorna vi samlat i Småland:

Grottor i Bohuslän – Gör en spännande utflykt

I Bohuslän finns grottor både i inlandet och något mer svårtillgängligt ute på öarna. Landskapsgrottan utsedd av Sveriges Speleologförbund heter Klinggrottan och ligger på Stora Kornö. För överblick över alla grottor se vår karta.Här har vi lista alla grottorna vi samlat i Småland:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *