Grottor i Skåne

På denna sida har vi samlat alla Skånes spännande grottor. Allt från stora Balsbergsgrottan till små Snapphanegrottor och Kullabergs alla grottor.

Balsbergsgrottan är ett måste för alla som vill göra ett riktigt äventyr. Grottan som ligger norr om Kristianstad är över 290 meter lång och har ett 35 meter stort rum. Det finns även trängre gångar som leder djupare in i berget för denna som är sugen på en utmaning. I grottan har man brutit kalk, vilket gjort den naturliga grottan större.

Balsbergsgrottan
Balsbergsgrottan

Den som är sugen på grottor i Skåne får naturligtvis inte missa Kullaberg, här finns en mängd grottor. Flera av grottorna är väldigt lättillgängliga så som Större Josefinelustgrottan eller Lahibiagrottan. Men här finns och mer utmanande grottor som Trollhålan, Kullabergs största grotta.

Lahibiagrottan
Lahibiagrottan

Ugnsmunnarna är grottor på Ivön i Ivösjön norr om Kristianstad som är både fina att besöka och lätta att ta sig till. När man är har kan man också passa på att leta efter fossiler i kritan som omger grottorna.

Ugnsmunnarna
Ugnsmunnarna

På Söderåsen finns en fin grotta som heter Snuvestuan. Grottan ligger i en vacker ravin och grottan är inredd med bänkar och grillplats, så denna grotta lämpar sig för en fikautflykt.

Snuvestuan
Snuvestuan

Utöver detta finns det många fler grottor, framförallt i den nordöstra delarna av Skåne. Vill du hitta en grotta, eller annat äventyr, i din närhet är det lättaste sättet att använda vår karta där vi samlat alla våra äventyr.

Här har vi lista alla grottorna vi samlat i Skåne:
Grottan under Hultastenen
De Geers grotta
Jättestuan
Munthes grottor
Fiskaregrottan
Djupadalsgrottan
Grottan i Blå mal
Stenstugorna
Kaprifoliegrottan
Valdermarsgrottan
Söftingsgrottan
Jungfrukamrarna
Oscar II:s grotta
Trollhålet
Mindre Josefinelustgrottan
Större Josefinelustgrottan
Fredrik VII:s grotta
Visitgrottan
Lahibiagrottan
Kjugekullsgrottan
Jättestugorna
Lohallen
Kvarnbackagrottan
Gastafastan
Luffaregrottan
Jössehall
Smörhålan
Snapphanegrottan
Snuvestuan
Trollhålan
Ugnsmunnen
Snapphanegrottan
Ugnsmunnarna
Snapphanegrottan vid Högaberg
Trollberget
Balsbergsgrottan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.