Gruvtorpet

Gruvtorpet är en övernattningsstuga för fyra personer som ligger längs Sörmlandsleden. Vid gruvtorpet syns bara resterna efter den lilla enmansgruvans stugan.

Sörmlandsleden är en vandringsled på tusen kilometer som går genom sörmländsk kulturbygd, fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och glittrande sjöar. Ledens etapper och rundslingor erbjuder olika svårighetsgrader, allt från krävande vandring till lättsam söndagspromenad.

Källa: https://www.sormlandsleden.se/logi/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Gruvtorpet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Varglyan

Varglyan är en grotta som ligger i Varglyans naturreservat mellan Katrineholm och Eskilstuna.

Turebergsgrottan

Turebergsgrottan eller Mellösagrottan som den också kallas ligger strax norr om Mellösa. Grottan är en förkastningsspricka. Det finns två ingångar till grottan, en från väster och en från öster. Den västra ingången leder till en rymlig klippgång från vilken man kommer ner i grottan. Grottan är ca 15 meter lång.

Smedstorpsgrottan

Smedstorpsgrottan ligger vid Smedstorp nordväst om Malmköping. Grottan ska varen en de största i Sörmland.

Kammarbergsgrottan

Kammarbergsgrottan som ligger väster om Katrineholm är även känd som Munkgrottan på Ålanäset. Här övernattade munkarna från Ranninge, vilket tillhörde Julita kloster, när de sysslade med ålfiske. Grottan, utgörs av ett rum som bildats av sammanrasade klippblock.

Sulnäsgrottan

Sulnäsgrottan är en sprickgrotta som ligger söder om Katrineholm. Grottan består av vågräta gångar under förskjutna partier av en bergknalle.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.