Hallstenshåla

Hallstenshåla ligger på Norra Ulvön söder om Örnsköldsvik. Grottan är en av flera tunnelgrottor i området. Ytterligare grottor finns norrut längs stranden, denna grotta är den mest lättillgängliga. Det är enklast att komma åt grottan via stranden söderfrån.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GCXR3V

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Hallstenshåla

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Stormyran

Stormyran ligger på Norra Ulvön söder om Örnsköldsvik. I gruvan som ska ha varit aktiv på 1930-talet bröts järnmalm.

Stora Mjältögrottan

Stora Mjältögrottan ligger på Mjältön söder om Öresköldsvik. Grottan har en ingång som är 10 meter hög och är 13 meter lång.

Marviksgrunnan

Marviksgrunnan är en gruva som ligger på Södra Ulvön. I gruvan bröts fram till 1950-talet Vanadin och Titan.

Näskebodarna

Näskebodarna är en stuga där det går att ta en rast och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark ligger strax utanför samhället Docksta cirka 40 km söder om Örnsköldsvik. Du kan ta dig med bil till samtliga tre entréer till vilka det är skyltat från E4. Med buss nummer 50 kan du ta dig från Härnösand eller Örnsköldsvik till Entré Väst. Näskebodarna användes förr i tiden som fäbodvall. Det betyder att bönderna i byn Näske flyttade ut sina djur för att beta i Skuleskogen under somrarna.

Yttre Tärnättholmen

Yttre Tärnättholmen är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark är ett monumentalt område där höga berg, gammal skog och havskust förenas till ett landskap som saknar motstycke i svensk natur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.