Handölsforsen

Handölsforsen i Jämtland har 110 meters fallhöjd vilket faktiskt gör den högre än både Tännforsen och Ristafallet, men Handölsforsen faller inte fritt. Handölsforsen ligger där Handölan passerar Handöl.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hand%C3%B6lan

Karta till Handölsforsen

Visa positionen i Google Maps

Äventyr i närheten

Handöls koppargruvor

Handöls koppargruvor ligger längs vägen upp mot Storulvåns fjällstation i Jämtland. Det finns fyra gruvor på platsen Direktörs- och Intressentsgruvorna, Erics ort och Knippan. Intressentsgruvan var närmare 40 meter djup. Gruvorna anlades i mitten på 1700-talet och ett sista försök till brytning skedde 1839-1840.

Drömmarnas grotta

Drömmarnas grotta ligger i Enafors vid botten av ett klippstup invid älven. Grottan är ca 7.5 meter lång, 5.3 meter bred och 2.2 meter hög. Grottan är en sprickgrottan men som slipats av älvens vatten. Både i och utanför grottan finns inskriptioner från besökare.

Tännforsen

Fallet är Sveriges största, med en total fallhöjd på 37 meter varav en lodrät fallhöjd på 26 meter. Tillsammans med bredden på 60 meter ger detta en lodrät fallyta på ca 1 560 kvadratmeter. https://www.instagram.com/p/CAvqKBYDkS-/?utm_source=ig_web_copy_link Källa:

Forsaforsen

Forsaforsen ligger vid Duved där Järnvägen passerar över Indalsälven.

Vålåfallet

Vålåfallet ligger i Vålån söder om Vålådalens fjällstation. Från fjällstationen finns vandringled fram till fallet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *