Hårgbodarna

Hårgbodarna är en övernattningsstuga som ligger vid Hälsingeleden. Hälsingeleden är en vandringsled som kan beskrivas som något av en vildmarksled och går stundtals långt från modern bebyggelse. Tält är nödvändigt för övernattning längs merparten av denna sträckning, men stugor för detta ändamål finns t ex vid Hårgbodarna, Prästnäset och Bolleberget.

Källa: https://bollnas.se/uppleva-och-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/friluftsliv-och-motion/vandringsleder-och-strovomraden/halsingeleden

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Hårgbodarna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Tjuv-Jons Grotta

Tjuv-Jon tvingades en gång i tiden att fly från sina hemtrakter i Tönnbro på grund av sina storstölder mot bland annat kronans förråd till dessa håligheter på Sagberget. Sägen säger att han ska ha gömt en skatt i berget.  https://www.instagram.com/p/BVxqB0aHRUb/?utm_source=ig_web_copy_link Källa:

Rimetkojan

Rimetkojan är en övernattningsstuga som ligger i finnskogen söder om Bollnäs.

Belsåstornet

Belsåstornet är ett högt brandtorn på 20 meter som har en milsvid utsikt över de stora skogarna i Hälsingland.

Herr Olofs bure

Herr Olofs bure är en grotta som ligger vid Stråtjära sydväst om Söderhamn. Grottan som skapats under klippblock är ungefär två gånger tjugofem meter och som mest drygt två meter hög.

Åbergs fäbodar

Åbergs fäbodar är en övernattningsstuga som ligger längs Gästrikeleden. Gästrikeleden är en vandringsled som sträcker sig genom Gästrikland och är totalt 270 km lång. Åbergs fäbodar har fått sitt namn efter Jonas och Britta Åberg från Åbyggeby i Ockelbo, som använde fäbodstugan in på 1900-talet. Stugan byggdes i början av 1800-talet och är en populär övernattningsstuga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.