Hassafall

Hassafall är ett vattenfall som ligger söder om Jönköping. Vattenfallet ligger i Sandserydsån som på ungefär 2 km faller 110 meter och bildar flera fall. Vattenfallet passeras av Hassafallsleden och vid fallet är det arrangerat med fina grillplatser.

Hassafall
Hassafall

Källa: https://www.jonkoping.se/download/18.74fef9ab15548f0b800217d0/1465889786994/58.%20Hassafall%20i%20Sandseryds%C3%A5n%20och%20Kalleb%C3%A4cken.pdf

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Hassafall

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Prostkvarnsfallet

Prostkvarnsfallet är fem meter högt vattenfall i Jönköping. Fallet ligger i Dunkehallaån. Sitt namn har fallet fått från en kvarn som låg här på 1600 och 1700-talet som var löneförmån för kyrkoherden i Kristine kyrka.

Fallet i Torsviksån

Torsviksån strax söder om Jönköping finns ett mindre vattenfall.

Dunkehallafallet

Dunkehallafallet är ett vattenfall i Dunkehallaån i Jönköping. Vattenfallet faller 28 meter ner i Dunkehallaravinen. Här har funnits ett flertal olika kvarnar och andra industrier som utnyttjat vattnets kraft. Flera av kvarnbyggnaderna finns fortfarande kvar.

Fallet vid Lövsjö

Vid Lövsjö i Kråkeboån strax intill Hembygdsgården ligger ett litet vattenfall.

Rosendalafallet

Rosendalafallet eller Rosendalsfallet är det nedersta av Huskvarnafallen är ett antal vattenfall som har en fallhöjd på 17 meter. Tidigare har funnits ytterligare fall som hette Kvarnfallet, men detta finns inte kvar. Fallet ses lättast från Huskvarna museum eller från turistbron som löper ovanför fallet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.