Håttgrundbastun

Håttgrundbastun är en övernattningsstuga som ligger på sydvästra sidan av Grossgrundet. För att ta sig hit behöver man båt eller kanot då Grossgrundet är en ö utan fast förbindelse med Holmön eller Ängesön. Inne i stugan finns en öppen spis med kamin, järngrytor och enklare husgeråd för matlagning. Ta med sovsäck. Enklare filtar finns.

Holmön är en ö i Västerbotten som erbjuder många möjligheter till friluftsliv och naturupplevelser. Ön har en rik historia och är känd för sin fiskeindustri.

Källa: https://visitholmon.com/bo-2/holmons-fiskebastur-2/hattgrundbastun/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Håttgrundbastun

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Gaddbastun

Gaddbastun är en övernattningsstuga som ligger på Holmögadd, en ö i Holmöskärgården. Stugan är en bastu som kan användas för övernattning i jakt, fiske eller slåtter. För att ta sig till Gaddbastun behöver man båt eller kanot då Holmögadd inte har fast landförbindelse med Holmön eller Ängesön.

Västra Rössgrundsbastun

Västra Rössgrundsbastun är en låst stuga där det går att övernatta. Stugan ligger i Holmön och är en av de mest lättillgängliga bastuerna i Holmöskärgården. Holmön är en ö i Västerbotten som är känd för sin vackra natur och är ett populärt resmål för friluftsliv. Förutom Västra Rössgrundsbastun finns det flera andra rastställen på ön där man kan stanna och njuta av naturen.

Gåsflötabastun

Gåsflötabastun är en låst övernattningsstuga som ligger på en karg udde längst i sydväst på Holmön. Holmön är en ö i Västerbotten som är känd för sitt vackra landskap och friluftsliv. Förutom Gåsflötabastun finns det flera andra fiskebastur på Holmön som man kan övernatta i.

Grottan i Våtöberget

Grottan i Våtöberget är en liten fint slipad strandgrotta, som ligger söder om Umeå i naturreservatet Strömbäck-Kont.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.