Herresokojan

Herresokojan är en övernattningsstuga som ligger i Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en vandringsled som går mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder och Søre Osen i Trysil i norr. Leden är cirka 240 km lång och går genom Finnskogen både på norsk och svensk sida av gränsen.

Källa: https://ut.no/hytte/1069/herresokojan

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Herresokojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Skråckarberget

Skråckarberget är en övernattningsstuga som ligger i Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en vandringsled som går mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder och Søre Osen i Trysil i norr. Leden är cirka 240 km lång och går genom Finnskogen både på norsk och svensk sida av gränsen.

Norro

Norro är en övernattningsstuga belägen i Finnskogsleden. Finnskogsleden är en 240 km lång vandringsled från Morokulien i söder til norska Trysil i norr. Leden korsar riksgränsen vid ett flertal tillfällen. Leden går genom de ensliga skogarna i gränsområdet förbi träsk, sjöar och floder. Landskapet är ganska kuperat och varierat. Finnskogsleden är lämplig för erfarna vandrare som redan har fått erfarenhet av flerdagars vandringsturer.

Nolbyholen

Nolbyholen är en övernattningsstuga som ligger i Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en vandringsled på cirka 240 km som går genom gränsskogens natur och kultur mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder och Søre Osen i Trysil i norr. Leden korsar riksgränsen vid ett flertal tillfällen.

Digerfallet

Digerfallet ligger i övre Klarälven vid Tåsans gamla kraftstation. Tåsans vattenflöde är numera reglerat med av Tåsjödammen och vattnet går i tunnlar till Tåsans kraftstation i Sysslebäck, men trots detta är Digerfallet ett imponerande vattenfall. Tåsen vad tidigare en viktigt flottningsled för timmer. https://www.instagram.com/p/B99k3tYlpu8/?utm_source=ig_web_copy_link

Mangslidbergets brandtorn

Mangslidbergets brandtorn byggdes under 1943 för brandbevakning och är en konstruktion i järn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.