Högemons kolarkoja

Högemons kolarkoja är en koja som ligger i Högemons naturreservat. Naturreservatet ligger väster om Karlstad och strax öster om Karlstads flygplats. Högemon blev naturreservat på grund av åsens särskilda geologiska värden. På östra delen av Högemon kan man se och vandra på terrassformade hyllor som bildades av havets vågskvalp och de tydliga avsatserna visar hur landet rest sig ur havet i etapper.

Källa: https://karlstad.se/Uppleva-och-gora/Friluftsliv-och-motion/vandringsleder-och-strovomraden/hogemons-naturreservat/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Högemons kolarkoja

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Arvids kammare

Arvids kammare är en grotta som ligger väster om Kil på Klackskullen. Grottan är en blockgrotta skapad av stenblock. Enligt sägnen grottan varit bebodd ett femtontal år av en fredlös man vid namn Arvid.

Kärrholmen

Kärrholmen är en övernattningsstuga belägen i Kärrholmens naturreservat som är en ö i Vänerns skärgård med härliga solklippor och fina naturhamnar och en småbåtsbrygga. Naturen består av allt från mager hällmarkstallskog till blöta kärr med frodig växtlighet.

Grottan i Nordstugehöjden

Grottan i Nordstugehöjden ligger sydost om Arvika. Grottan är en mindre grotta bildad under stora klippblock vid en brant bergvägg. Det finns sägner om att en jätte bott i grottan.

Norra fiskarestugan

Norra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten. Norra fiskarestugan är ett utmärkt val för den som vill uppleva naturen på nära håll och övernatta i en lugn och avskild miljö.

Södra fiskarestugan

Södra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.