Hoverbergsgrottan

Hoverbergsgrottan ligger på Hoverberg vid södra delen av Storsjön i Jämtland. Grottan, som är upplyst, är privat och man kan lösa entré för att besöka den. Via trappor leds du ner i grottan som är ca 20-30 meter hög och 170 meter lång.

Hoverbergsgrottan

Tidigt på våren är grottan svårtillgänglig på grund av isbildning. När luften blir varm ute under våren bildas fukt i grottan med isbildning som följd av att det då fortfarande är minusgrader i Hoverbegsgrottan. I början av juni ger isen med sig något, för att under högsommaren helt försvinna.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hoverberget

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GCJRYQ

Källa: https://adventuresweden.com/hoverbergsgrottan-skandinaviens-storsta-klyftgrotta/?lang=sv

Källa: Eget besök på platsen

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Hoverbergsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Rämnan

Rämnan är en sprickravin som ligger på västsidan av Hoverberg i Jämtland. Sprickan är ca 600 meter lång och 25 meter djup.

Korvåg-Anders Grotta

Korvåg-Anders Grotta ligger på Lerön i öster om Hackås i Jämtland. Korvåg-Anders ska tillsammans med sin fru bott i grottan, som försetts med en dörr.

Grotta

En grottan med en ca 10 meter lång gång.

Grotta

En grotta som är ca 3 gånger 3 meter och ca 1 meter i tak. I närheten finns också en mindre grotta. Enligt uppgick ska man ha använt grottan till att lagra ost.

Kusbölehelvetet

Kusbölehelvetet är en 2000 meter lång sprickdal i södra Jämtland. Sprickan är ca 20 meter djup och i botten rinner Högån. https://www.instagram.com/p/CClPiTvJVEk/ Källa:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.