Ickån

Ickån är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som tar form av två slingor, en runt sjöarna Siljan och Orsasjön och en som går norrut från Rättvik via Furudal och till Orsa. Leden är mestadels på gamla sommarbetesvägar som avslöjar många minnen från det förflutna. Leden är totalt 340 kilometer och det finns många alternativ när det gäller start- och slutpunkter.

Källa: https://kakansaventyr.wordpress.com/2017/06/08/siljansleden-etapp-4-ickan/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Ickån

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Trollskurukojan

Trollskurukojan är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och är 300 km lång. Leden går genom skogar, över berg och genom byar och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv.

Styggforsen

Styggforsen som ligger norr om Rättvik är 36 meter högt och fallet bildar en djup klyfta i berggrunden. Vid fallets fot finns en grotta, "Trollhålet". En promenadstig leder från parkeringen runt fallet och förbi "Trollhålet". Vid parkeringen finns också en kaffestuga med servering sommartid. https://www.instagram.com/p/CSqbwjkMdGX/ Källa:

Vaverön

Vaverön är en övernattningsstuga som ligger i Vaverön naturreservat. Reservatet är en tallskogsklädd ö i Siljan och är mycket betydelsefull för det båtburna friluftslivet i Siljan. Sommartid är det ett populärt besöksmål för båtlivet och vintertid kommer en och annan skridsko- eller skidåkare förbi. Det finns en väl skyddad gästhamn på öns sydsida och från land tar man sig enkelt ut till ön med en av de två roddbåtarna som finns för transporter till och från ön.

Ockran

Ockran är en övernattningsstuga som ligger utmed Siljansleden. Siljansleden är en 34 mil lång vandringsled som sträcker sig i två slingor runt Siljan och Orsasjön. Landskapet är mäktigt med stora skogar och höjdskillnader på 400 meter. På många håll passerar du småtjärnar och sjöar där du kan stanna för att bada och fiska.

Bysjöns raststuga

Bysjöns raststuga är en övernattningsstuga som ligger vid Bysjöns strand. Stugan är en del av Siljansleden som är en 34 mil lång vandringsled som sträcker sig i två slingor runt Siljan och Orsasjön. Siljansleden är känd för sin magnifika natur med omfattande skogar och höjdskillnader på 400 meter. Leden passerar också småtjärnar och sjöar där du kan stanna för att bada och fiska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.