Isgrottan

Isgrottan ligger i Bjurälvens karstområde i norr Jämtland. Grottan som är 30 meter lång och 15 meter djup har två ingångar, men den enda alltid blockerad av is. För att komma in i grottan måste man fira ner sig med rep i den ingång som inte är blockerad. Ca 10 meter in i grottan kommer man till ett rum där en annan gång leder mot den blockerade ingången.

För att besöka denna grotta behöver man rätt kunskap och utrustning.

Källa: https://web.archive.org/web/20030126050325/http://hem.spray.se/grottor/grottor/Bjuralven/isgrott_bj/Isgrottan.htm

Källa: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/bjuralvens-naturreservat-81162279

Källa: https://speleo.se/wp-content/uploads/2014/05/Grottan_2014_nr_1.pdf

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Isgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lergrottan

Lergrottan ligger i norra Jämtland i Bjurälvens karstområde.

Bjurälven raststuga

Bjurälven raststuga är en övernattningsstuga belägen i Bjurälven naturreservat. Stugan är en enkel raststuga med bord och bänkar som är öppen för allmänheten.

Festins grotta

Festins grotta ligger in norra delen av Jämtland i Bjurälvens karstområde. Grottan är ca 70 meter lång, men är ofta vattenfylld.

Dolinsjögrottan

Dolinsjögrottan är den längsta undervattensgrottan i Sverige och ligger i Bjurälvens karstområde i norra Jämtland. Grottan har hittills uppmätts till 2432 meter. Grottan utforskas vidare varje vinter av Expedition Bjurälven.

Svenonius grotta

Svenonius grotta ligger i Bjurälvsområdet i norra Jämtland. Grottan har fått sitt namn från geologen Fredrik Svenonius som 1880 gjorde en vetenskaplig beskrivning av området. Grottan är 60 meter lång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.