Jaktstugeudden

Jaktstugeudden är en övernattningsstuga som ligger längst söderut på Viggebyhalvön i Viggeby naturreservat. Udden bjuder på vackra vyer över Järnlundens skärgårdslandskap och har en rastplats med bänkar och bord, eldstad, vindskydd, toalett och information om naturreservatet. På sommaren kan du bada från klipporna, vid den lilla sandstranden eller från den tillgänglighetsanpassade badbryggan.

Viggeby naturreservat består av flera öar och en långsträckt udde ut i sjön Järnlunden. Detta naturreservat förvaltas av Linköpings kommun.

Källa: https://www.linkoping.se/globalassets/bygga-bo-och-miljo/naturvard-och-parkskotsel/utflyktsguiden/50-viggeby.pdf?48ea70

Källa: https://www.naturkartan.se/sv/ostergotlands-lan/jaktstugeudden

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Jaktstugeudden

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Eggebygrottan

Eggebygrottan är en sprickgrottan som ligger norr om Rimfosa. Grottan är ungefär 8 meter lång och vid ett fem meter högt stup. Grottan har skapats av förskjutningar som skapat en klyftliknande grotta. Till höger om ingången finns ytterligare en grotta, men denna är mindre och låg.

Skogrottan

Skogrottan är en blockgrotta som ligger väster om Rimfosa. Grottan är 24 meter lång med en stor ingång som leder till ett antal rum förbundna med mindre passager. Grottan ska fått sitt namn efter att flera skor hittats i grottan.

Klättrargrottan

Klättrargrottan är en grotta som ligger väster om Rimfosa. Grottan är en 20 meter lång sprickgrotta. Det är svårt att nå grottan ingång utan rep eller stege.

Tvillinggrottan

Tvillinggrottan ligger vid Klevberget väster om Rimfosa. Grottan är en kombination av en sprickgrotta och blockgrotta. Längden på grottan är 28 meter och den består av två parallella sprickor som är förbundna.

Sprickgrottan i Marieberg

Sprickgrottan i Marieberg eller Sprickgrottan i Klevberget som den också kallas är en 48 meter lång grotta. Ingången är en vertikal spricka ovanför en blocksamling. Ingången böjer åt norr och man kommer till en hög och bred spricka, härifrån kan man klättra uppåt och komma ut mellan några block. I en nedre del kommer man in i en låg men bred sal, härifrån kan man via en brant passage ner till en vertikal spricka som leder ut i nedre delen av branten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.