Jättefarstan

Jättefarstan är en mindre grotta sydost om Gnosjö. Grottan är 2,5 meter gång en meter och 2,5 meter hög och har släta bergväggar. Ingången är ungefär 0,5 meter bred. Det berättas hemlighetsfulla väsen bebott berget och att hammarslag hörts inifrån berget.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/f0b56164-362c-4275-abc9-8d736af9b1c2

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Jättefarstan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Bergakungens grotta

Bergakungens grotta är en grotta norr om Gnosjö. Grottan är elva meter lång och fem meter bred.

Lövö

Lövö är en övernattningsstuga belägen i södra delen av Store Mosse Nationalpark. Nationalparken är känd för sina många vandringsleder som går genom olika naturtyper och har olika svårighetsgrader. Här kan du vandra längs tallbevuxna rockar, genom lövklädda kulturmarker och över högmossen. Det finns även möjlighet att åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer.

Goe Muttes grotta

Goe Muttes grotta ligger sydväst om Skillingaryd i Småland. Grottan är en 11 meter lång och 0.8 meter hög sprickgrotta. Det sägs att grottan använts för att gömma mat och värdesaker under orostider.

Södra Svänö

Södra Svänö är en övernattningsstuga belägen i Store Mosse nationalpark. Nationalparken är Sveriges största till stora delar orörda högmosseområde söder om Lappland. Här kan du uppleva friluftsliv på flera sätt såsom att åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer.

Jättafästet

Jättafästet ligger den dramatiska naturen vid Enskällaboberg. Jätten hette Enskälle och grottan är hans farstu, ingången till hans stora salar sägs ha rasat så att det inte längre går att komma in. Här kan du läsa mer om jätten Enskälle. Grottan är ungefär 17 meter lång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.