Jonsängsudden

Jonsängsudden är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en 300 km lång vandringsled som går runt Siljan och genom Dalarna. Leden är uppdelad i 6 etapper och erbjuder en fantastisk möjlighet att uppleva naturen och friluftslivet i området. Jonsängsudden är en av de raststugor som finns längs leden och erbjuder en möjlighet att övernatta i området.

Källa: https://www.naturkartan.se/sv/dalarnas-lan/raststuga-jonsangsudden?guide_id=195

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Jonsängsudden

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Täxbergsgrottan

Täxbergsgrottan ligger väster om Mora. Grottan är en 11 meter lång sprickgrotta.

Norra Garbergs brandtorn

Norra Garbergs brandtorn ligger väster om Mora. Tornet byggdes 1925, är 15 meter högt och klätt med plåt.

Norra Garberg

Norra Garberg är en övernattningsstuga som ligger längs Siljansleden, en 300 km lång vandringsled som går runt Siljan och genom Dalarna. Siljansleden är en fantastisk möjlighet att uppleva naturen och friluftslivet i området.Siljansleden sträcker sig från Fulåberg till Norra Garberg och vidare till Björka.Du kan övernatta på Norra Garberg och njuta av den vackra naturen i området.

Nybron

Nybron är en övernattningsstuga som ligger vid Siljansleden i Dalarnas län. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och är totalt 300 km lång. Leden går från Björka fäbodar till Nybron och vidare till Fryksås. Vid Nybron finns en raststuga bredvid Våmån.

Stupet

Vid Stupet i Dysån, mellan Evertsberg och Osberg, finns ett vattenfall. Platsen passar bra för ett bad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.