Kanske gruva

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/a415d5eb-18a8-417d-a356-e4f53520d2e0

Karta till Kanske gruva

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klintamartas kammare

Klintamartas kammare är en grotta som ligger öster om Vetlanda. Grottan är en sprickgrotta och det sägs att på 1500- eller 1600-talet ska grottan varit bebodd av en kvinna som hetta Klinta-Marta.

Helvetets håla

Strax sydost om Lemnhult ligger Trollebo portar med Helvetets håla. Trollebo portar är en skura, en tvärbrant ravin, som kan följas drygt 4 kilometer. Den är en av de största och mest dramatiska skurorna på Småländska höglandet. Från skurans kant har man en hisnande utsikt över Helvetets håla: en rund och ofta vattenfylld håla i mitten av ravinen. Källa: https://www.lansstyrel

Jättabacken

Jättabacken är en övernattningsstuga som ligger i Lemnhult. Lemnhult är en tätort i Nässjö kommun och ligger vid sjön Boskvarnasjön. Jättabacken är en utsiktsplats vackert belägen utefter Höglandsleden vid Gerekulla gård och toppen är cirka 290 m över havet.

Bockahål

Bockahål är en sprickgrotta med underjordiska gångar. Man kommer in i grottan uppifrån via ett triangelformat hål. I gångarna som är katakombliknande är ca 2 meter högt i tak och sträcker sig ca 42 meter i underjorden.

Uhrs vagnbod

Uhrs vagnbod är en grotta som ligger mellan Vetlanda och Målilla. Grottan ligger under ett klippblock.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.