Kanslikojan

Kanslikojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Jockfalls kojor är en plats för friluftsliv med historiska skogsarbetar- och flottarkojor. Kanslikojan är en av flera stugor som finns i området.

Jockfalls kojor har flera cykelstigar som byggdes på 1920 eller 1930-talet av Domänverket. Vissa cykelstigar anlades som en form av nödhjälpsarbete av arbetslöshetskommissionen under mellankrigsperiodens krisår på orter med hög arbetslöshet⁴.

Källa: https://www.visitoverkalix.se/media/20tbscz5/cykelstigar-jockfall-uppdaterad2021.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Kanslikojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Pahajärvikojan

Pahajärvikojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Kojorna byggdes under 1920-1930-talet och användes för tillfälligt boende under skogsavverkning. De flesta av kojorna ligger nära gamla cykelstigar och används idag mestadels för friluftsliv. Pahajärvikojan har funnits på samma plats intill sjön Pahajärvi sedan 1931. I kojan finns ett matbord, tre bänkar, en öppenspis, en vedlåda och ett stort förrum innan du kommer in i kojan. Det finns även en eldstad med bänk utomhus samt utedass.

Paharovaforskojan

Paharovaforskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Jockfalls kojor är en samling av skogshuggarkojor som byggdes under 1920- och 30-talet och användes mest för tillfälliga övernattningar vid skogsarbeten. De flesta kojor finns i nära anslutning till skogscykelstigarna för att underlätta tillgängligheten

Kypasvägskojan

Kypasvägskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Kojorna byggdes under 1920- och 30-talet och användes mest för tillfälliga övernattningar vid skogsarbeten. De flesta kojor finns i nära anslutning till skogscykelstigarna för att underlätta tillgängligheten. I Kypasvägskojan finns det våningssängar, bänkar, bord och en öppen spis. De äldre kojorna är byggda av huggarlagen själva.

Nymyrskojan

Nymyrskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Jockfalls kojor är en plats för friluftsliv och ligger i Överkalix kommun.

Björkådammkojan

Björkådammkojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelstigen. Kojan har en vedspis och en stor brits att sova på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.