Kärrholmen

Kärrholmen är en övernattningsstuga belägen i Kärrholmens naturreservat som är en ö i Vänerns skärgård med härliga solklippor och fina naturhamnar och en småbåtsbrygga. Naturen består av allt från mager hällmarkstallskog till blöta kärr med frodig växtlighet.

Kärrholmens naturreservat är en populär plats för friluftsliv och vandring. Det finns flera vandringsleder att välja mellan med grillplatser, rastplatser, vindskydd och fågeltorn.

Källa: https://karlstad.se/globalassets/filer/uppleva/friluftsliv/vandringsleder/folder-vandringsleder-karlstad-2020.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Kärrholmen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Norra fiskarestugan

Norra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten. Norra fiskarestugan är ett utmärkt val för den som vill uppleva naturen på nära håll och övernatta i en lugn och avskild miljö.

Södra fiskarestugan

Södra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten.

Högemons kolarkoja

Högemons kolarkoja är en koja som ligger i Högemons naturreservat. Naturreservatet ligger väster om Karlstad och strax öster om Karlstads flygplats. Högemon blev naturreservat på grund av åsens särskilda geologiska värden. På östra delen av Högemon kan man se och vandra på terrassformade hyllor som bildades av havets vågskvalp och de tydliga avsatserna visar hur landet rest sig ur havet i etapper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.