Kilforsfallet

Kilforsfallet ligger väster om Näsåker norr om Sollefteå.

Källa: https://hogakusteninland.com/smultronstallen/spegeldammen/

Karta till Kilforsfallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Åkvisslan

Vid Åkvisslan ligger ett vattenfall i Fjällsjöälven strax innan den rinner ut i Ångermanälven. Platsen är att populärt badställe.

Meåforsens stuga

Meåforsens stuga är en övernattningsstuga som ligger i Meåforsens naturreservat. Meåforsens naturreservat är beläget vid Ångermanälven och är känt för sitt harrfiske. Älvsträckan ingår i Meåforsens fiskevårdsområde och fiskekort erfordras. Den nordöstra delen av reservatet (där stugan ligger) når du om du kör längs väg 331. Reservatsparkeringen ligger längs vägen 3 kilometer nordväst om Ärtrik.

Mobodarna

Mobodarna är en fäbodvall där det går att övernatta och ligger i Oringsjö naturreservat. Oringsjö naturreservat är ett 129 hektar stort område som är naturskyddat sedan 1985. Syftet med reservatet är att bevara biologisk mångfald och en värdefull naturskogsmiljö, samt de natur- och kulturmiljöer som är knutna till fäboden Mobodarna.

Nävernäsans raststuga

Nävernäsans raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Nävernäsans naturreservat. Nävernäsans naturreservat är ett friluftsområde med en höjd på över 500 meter över havet och utsikt från berget Nävernäsans topp som är imponerande, särskilt om man vågar klättra upp i tornet. Reservatet omfattar även sydsluttningens barrskog samt i norr några mindre myrar.

Nävernäsans brandtorn

Källa: https://hogakusteninland.com/vandring/navernasan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.