Klätthålet

Klätthålet är en grotta som ligger väster om Delsbo. Om grottan finns många historier och grottan omnämns redan på 1600-talet i Rudbecks Atlantica. Följ gärna länkarna nedan för att läsa mer.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/4e82d0dc-b7ac-465e-937e-460851fef730

Källa: https://dellenportalen.se/delsbo/klatthalet-i-delsbo/

Källa: https://web.archive.org/web/20210917160718/https://www.helahalsingland.se/artikel/pa-besok-i-grottor-och-gardar

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Klätthålet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klövsvallen

Klövsvallen är en övernattningsstuga belägen längs med Sjuvallsleden. Stugan har en bred säng och ligger i en vacker och omväxlande natur med fina utsiktsplatser och sjöar. Sjuvallsleden är en vandrings- och skidled som sträcker sig mellan sju fäbodvallar i vacker natur med fina utsiktsplatser och sjöar.

Vålsjöfallet

Stråsjöbäcken faller vid Vålsjöfallet 48 meter nerför bergsidan i Vålsjö. Fallet är Hälsinglands högsta vattenfall. Vid fallets början finns en kvarn som är öppen för besök.

Järvsöklacks raststuga

Järvsöklacks raststuga är en övernattningsstuga som ligger i Järvsöklack naturreservat. Naturreservatet ligger ca 4 km nordost om Järvsö och 14 km sydost om Ljusdal. Järvsöklack naturreservat är ett av de största naturreservaten i Hälsingland och är känt för sin vackra natur och sina möjligheter till friluftsliv. Reservatet har en stor variation av skogstyper och är hem till flera olika djurarter såsom älg, björn och lodjur.

Stora Öråsen

Stora Öråsen är en övernattningsstuga som ligger längs Sjuvallsleden. Sjuvallsleden är en vandringsled som går genom skogar och öppna myrmarker och bjuder på spännande naturupplevelser. Stugan har fyra bäddar och går inte att förhandsboka.

Öråstornet

Öråstornet ligger på Öråsen som med sina 458,5 möh Hudiksvalls kommuns högsta berg och med en milsvid utsikt ser man nästan hela Hälsingland. Tornet är 17 m högt och byggdes på 40-talet av försäkringsbolag för att man under sommartid enklare skulle kunna upptäcka skogsbränder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.