Klevstensgrottan

Klevstensgrottan ligger vid Skölesklevarna väster om Matfors. Grottan är fjorton meter djup. I närheten finns ytterligare tre grottor.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC10W2Y

Källa: https://sundsvall.se/wp-content/uploads/2016/08/Sk%C3%B6lesklevarna.pdf

Källa: http://grottor.blogspot.com/2013/06/grottdagboken.html

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Klevstensgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klevskrevsgrottan

Klevskrevsgrottan ligger vid Skölesklevarna väster om Matfors. Grottan ligger i en skreva och är 16 meter djup.

Notstugan

Notstugan är en övernattningsstuga som ligger i Grenforsen naturreservat. Grenforsen är ett kommunalt naturreservat sedan 1998 och är ett välbesökt friluftsområde med stigar och vindskydd. Det är ett vackert ravinlandskap med branta nipor och frodig vegetation längs en brusande fors.

Lars Månskammaren

Lars Månskammaren är en grotta som ligger väster om Sundsvall. Grottan har bildats av ett stenblock som lutar mot en bergsvägg. Rummet som bildats är ungefär fem gånger en meter stort och ca fem meter högt. Rummet är öppet i båda ändarna. Ungeför 20 meter västerut finns ytterligare en mindre grotta. Enligt sägnen så höll stortjuven Lars Månsson höll till här då han inte stal boskap.

Storbergets raststuga

Storbergets raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Storbergets naturreservat. Storbergets naturreservat ligger 6 kilometer sydväst om Sörforsa och omfattar 182 hektar varav 181 hektar är landareal och 1 hektar vatten. Berget ligger på gränsen mellan bergkullterrängen i väster och det flacka kustlandskapet i öster.

Horn-Per grottan

Horn-Per grottan ligger på Råberget norr om Kovland utanför Sundsvall. Grottan ligger under ett överhäng och är ungefär fyra meter bred och tre meter djup. Enligt legenden bodde en man som hette Horn-Per i denna grotta då han var jagad av polis och länsman.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.