Klint-Misens grotta

Klint-Misens grotta ligger nordväst om Slite på Gotland. Grottan är ungefär fem gånger två meter stor. Det sägs att att en person som hette Klint-Misen en gång bodde i grottan. Det berättas också att grotta en gång ledde till en källare i den närbelägna gården Klint.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/55cc94ed-dcc9-45b8-8e57-2d8ab2a288aa

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Klint-Misens grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Fardume slott

Fardume slott är en ruin efter ett medeltida stenhus i Fardume i Rute socken på Gotland. Fardume slott ligger med utsikt över Fardume träsk och är en av de bäst bevarade större medeltida stenhusen på Gotlands landsbygd. Gården undersöktes arkeologiskt 1940-42. Kastalen vid gården kallas Mynttornet och antas vara uppfört omkring år 1200. Den östra och bäst bevarade väggen kvarstår till tre våningars höjd, men kastalen antas ursprungligen ha varit ännu högre. Kastalen har sedan den förlorat sin funktion som försvarsbyggnad nyttjats som magasin för gården, och byggts samman med de övriga husen.

Gothems kastal

Intill den Gothems kyrka finns en ruin efter ett medeltida försvarstorn, en så kallad kastal från 1100-talet. Den är fyrkantig och mäter nio meter i sida samt är 13 meter hög. Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Gothems_kyrka#kastal

Lummelundagrottan – The Karst Cave

Lummelundaån rinner på en sträcka av mer än 1,3 kilometer under jorden. Den rinner från Martebo myr och kommer fram ur bergklinten vid kusten genom en låg och bred grottlik mynning. Totalt har grottan en gånglängd på fyra kilometer, vilket gör den till Sveriges näst längsta grotta efter Korallgrottan i Jämtland. https://www.instagram.com/p/B9zord7gFPw/?utm_source=ig_web_copy_link Källa:

Brucebogrottan

Brucebogrottan, eller Brucegrottan, ligger på Gotland norr om Visby. Vid arkeologisk undersökning har det visat sig att grotta som varit en stenåldersboplats.

Visby

Spännande vattenfall där vatten pressar fram mellan lager i kalkstenen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.