Kolarkojan i Hästingsflotten

Kolarkojan i Hästingsflotten är en övernattningsstuga som ligger i Hästingsflottens naturreservat. Hästingsflottens naturreservat är ett vidsträckt myrområde som är skyddat tack vare att det är opåverkat av dikning. Själva ”flotten” är det inte vare sig lätt att komma ut till eller att vandra på. Däremot finns en fin vandringsled på Hästingsåsen, varifrån man har fin utsikt över myren. Kolarkojan i Hästingsflotten bjuder inte bara på en historisk tillbakablick utan också på ett äventyr med möjlighet till övernattning.

Källa: https://mittidetvilda.se/kolarkojan-i-hastingsflotten/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Kolarkojan i Hästingsflotten

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Säljbergsgrottan

Säljbergsgrottan ligger nordost om Vansbro och Järna. Öppningen till grottan är rektangulär 1 meter bred och 2.2 meter hög. Grottan sträcker sig 9 meter rakt in i berget. Troligtvis har grottan varit en boplats för människor. https://www.instagram.com/p/BJf-6vugdyC/?utm_source=ig_web_copy_link

Trollebo

Trollebo är en övernattningsstuga som ligger vid sjön Orsen och är en del av Friluftsfrämjandet i Gagnef. Sjön Orsen är en sjö i Dalarna som ligger 214 meter över havet. Arean är 0,9 kvadratkilometer och strandlinjen är 5,3 kilometer lång. Trollebo erbjuder en möjlighet att uppleva friluftsliv och övernatta i en stuga vid sjön Orsen.

Kapplakojan

Kapplakojan är en övernattningsstuga som ligger i Lejtjärnsberget och är en del av Friluftsfrämjandet i Gagnef. Lejtjärnsberget ligger 457 meter över havet och Kapplakojan är ursprungligen en jaktkoja som Olle Hellgren överlämnade till Friluftsfrämjandet 2002 som raststuga i ledsystemet.

Prästbuo

Prästbuo är en övernattningsstuga som ligger i Björbo. Prästbuo är en fäbod alldeles intill Källbäckens by och har anor åtminstone sedan 1600-talet. På det nio hektar stora området finns idag en fäbodstuga, tre lador och en samlingslokal med plats för ca 45 personer, el och vatten. Syftet är att bevara Prästbuo som en tillgång för det rörliga friluftslivet och för framtida utveckling av friluftsliv och naturvård.

Salåkojan

Salåkojan är en övernattningsstuga som ligger i Romboleden. Stugan rymmer endast två personer och har en kamin inomhus för enkel övernattning. Det finns dass och vatten hämtar du i sjön eller i bäcken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.