Köpmanholmen

Köpmanholmen är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som går igenom varierad och kuperad terräng i Höga kusten. Leden är en blandning av vandring på väg och stig, många underbara utsikter, fina stränder och orörda skogar.

Vid Köpmanholmens båthamn i början av etappen finns en övernattningsstuga med grillplats, toalett och dusch. Här finns också möjlighet att slå upp ett tält och övernatta. Dricksvatten finns att tillgå i båthamnen. Cirka 1 kilometer från båthamnen ligger Köpmanholmens havsbad, med vindskydd, grillplats, bänkar och bord.

Källa: https://www.naturkartan.se/sv/vasternorrlands-lan/overnattningsstuga-kopmanholmen

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Köpmanholmen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Förnätra gruva

Förnätra gruva är en gammal nickel- och koppargruva söder om sydost om Örnsköldsvik. Förnätra gruva Källa: https://app.

Gollums grotta

Gollums grotta ligger i Balesuddens naturreservat söder om Örnsköldsvik. Grottan är en spricka som löper 30 meter in i berget.

Bodviken

Bodviken är en övernattningsstuga som ligger i Balesuddens naturreservat. Reservatet är relativt stort på 923 hektar och bildades 1985 för att bevara ett kustanknutet skogs- och hällmarkslandskap i orört skick där växtlighet och djurliv får utvecklas fritt.

Skravelbäckens Vattenfall

Skravelbäckens vattenfall ligger i Skuleskogens nationalpark söder om Örnsköldsvik. Vattenfallet passeras av leden från den norra entrén till Slåttdalsskrevan.

Yttre Tärnättholmen

Yttre Tärnättholmen är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark är ett monumentalt område där höga berg, gammal skog och havskust förenas till ett landskap som saknar motstycke i svensk natur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.