Korallgrottans raststuga

Korallgrottans raststuga är en stuga där det går att övernatta och ligger i Korallgrottans naturreservat. Naturreservatet är beläget i Jämtlands län och är känt för sin karstnatur. Karstnatur är en naturtyp som kännetecknas av kalkstensområden med grottor och underjordiska floder. Korallgrottan har bildats på samma sätt som Bjurälvens vackra och mycket speciella landskap. Vatten har sipprat fram genom sprickor i kalkstenen och bildat vindlande grottor.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/jamtland/besoksmal/naturreservat/korallgrottan.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Korallgrottans raststuga

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Korallgrottan

Korallgrottan som ligger i norra Jämtland är Sveriges längsta grotta och är uppmätt till 6300 meter lång. Grottan är en karstgrotta, vilket betyder att grottan skapats genom att vatten löst upp den omgivande stenen. Allt eftersom vattnet urholkat djupare delar så har delar torrlagts.

Ängsgrottan

Ängsgrottan ligger i Korallgrottans naturreservat i norr Jämtland.

Doliningången

Doliningången är en av ingångarna till den stora Korallgrottan och ligger i Korallgrottans naturreservat i norr Jämtland.

Kylskåpet

Kylskåpet är en grotta i norra delen av Jämtland i Korallgrottan naturreservat.

Skymningsgrottan

Skymningsgrottan ligger i Korallgrottan naturreservat i norr Jämtland. Grottan är en av ingångarna till den stora Korallgrottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.