Kristi grav

Kristi grav är grottan nordväst om Garphyttan mellan Örebro och Karlskoga. Grottan är fem gånger två meter och ungefär två meter djup.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/dffc18cb-8663-46fb-9068-d3654fdbfe4f

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Kristi grav

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Jacob-Jons grotta

En kalkstensgrotta som är minst 60 meter lång. Kallas även Skams farstu och Trollhålet. En bäck rinner underjordiskt genom kalkstenen. Grottan är i flera plan och de lägsta delarna är endast tillgängliga vid lågvatten. Delar av grottan går under vägen. Troligt är att det finns fler förgreningar på grottan att upptäcka. Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1EA29 Källa: http://www.speleo.se/archive/Grottor_i_Sverige.pdf Källa: Svenska Grottor

Skinnarsågsfallet

Skinnarsågsfallet ligger nordväst om Örebro. Vattenfallet är ett av Kilsbergens högsta vattenfall. Här fanns tidigare en kvarn.

Göljafallet

Göljafallet är ett vattenfall i Göljebäcken norr om Garphyttan.

Vargkitteln

Vargkitteln är en jättegryta där det finns ett vattenfall, i Trolldalen nordväst om Örebro.

Grottan vid Matsavägen

Grottan vid Matsavägen ligger norr om Garphyttan. Grottan som är en sprickgrotta är 34 meter lång. Öppningen till grottan kan vara svår att hitta, då den ligger i en förkastningsbrant med flera mindre håligheter. Grottan börjar med lodrätt 4 meter djup hål som leder till två sprickor med släta väggar. Nedåt går det att komma till en annan ingång men den är smal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.