Kristoffers stuga

Kristoffers stuga är en grotta strax utanför Torup. Grottan är ungefär fyra meter lång, knappt en meter bred och en och en halv meter hög. Grottan gör en böj och är mycket trång.  Namnet ska grottan ha fått ifrån en man vid namn Kristoffer som använt grottan som tillflykt under krigstider. I grottan ska man har funnit en mynt från Erik XIV tid.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/cfc247f8-ea60-47d6-b297-d4e3de1df433

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC26K6F_kristoffers-stuga?guid=c8619a65-e95d-4216-a193-2b6966ecf31b

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Kristoffers stuga

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Bosgårdsfallet

Bosgårdsfallet är ett vattenfall på 11 meter i Bosgårdsån mellan Ivesjön och Nissan. Fallet ligger strax väster om Torup i Hylte kommun. https://www.instagram.com/p/B7gWYTwFYOl/?utm_source=ig_web_copy_link

Stupstocksgrottan

Stupstocksgrottan är en grotta under ett stort block som ligger väster om Hyltebruk. Grottan är åtta meter bred och nästan två meter djup, men takhöjden är väldigt låg. Det sägs att det har förvarats en stupstock i grottan, därav grottans namn.

Drakgrottan

Drakgrottan ligger nordost om Halmstad. Grottan är en blockgrottan under fem stora block.

Moshulta grotta

Moshulta grotta ligger nordost om Halmstad. Grottan ligger vid foten av en va 5 meter hög klippvägg. Grottan är drygt fyra meter bred och höjden varierar mellan drygt en meter och nästan 4 meter.

Gräsbergsgrottan

Gräsbergsgrottan är en grotta nordost om Halmstad. Ingången till grottan består av en 2 meter smal gång och innanför öppnar sig berget till en sal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.