Krypladan

Krypladan är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Kyrkstigen. Vill du övernatta finns den timrade slåtterladan ”Krypladan” nära korsningen Kyrkstigen/Brännvattsvägen.

Kyrkstigen är en vandringsled som sträcker sig från Skellefteå till Burträsk och är en av de mest populära vandringslederna i Skellefteå kommun. Leden är 5 mil lång och går genom skogar, över myrar och längs sjöar.

Källa: https://skelleftea.se/invanare/startsida/uppleva-och-gora/friluftsliv-och-natur/vandringsleder-och-promenader/kyrkstigen

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Krypladan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Trollkyrkan

Trollkyrkan är en grotta som ligger i Vebomark väster om Lövånger. Grottan som ligger på Getmyrberget är en blockgrotta, med att förrum ca 5-6 meter i diameter, därifrån kan man komma in i en 12-15 lång tunnel till ett inre rum. Från fotbollsplanen i närheten ska det vara skyltat till grottan.

Finnforsgrottan

Finnforsgrottan, som också kallas Rövargrottan i Finnfors, ligger vid Rövarberget söder om Boliden. Grottan är ungefär fem gånger fem meter stor. Det finns domstolshandlingar som berättar att år 1524 kom rövare från Norge och bosatte sig i grottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.