Kullens brandtorn

På Kullbergets topp står Kullens brandtorn. Tornet är av en lite ovanlig form, då det från början var basen till ett vindkraftverk. I början av 1940-talet byggdes det om till ett brandtorn. Under 2013 renoverades torn med stöd från Gustav VI Adolf fond.

Källa: https://www.dt.se/artikel/fran-forfall-till-ny-kull-men

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC4EKVX_kullens-brandtorn?guid=c8549e10-37f6-4d39-bb60-524b62e2cdc2

Karta till Kullens brandtorn

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Flenbergets Brandtorn

Flenbergets Brandtorn ligger på nordväst om Ludvika. Tornet är ett täckt trätorn som är 18 meter högt.

Salåkojan

Salåkojan är en övernattningsstuga som ligger i Romboleden. Stugan rymmer endast två personer och har en kamin inomhus för enkel övernattning. Det finns dass och vatten hämtar du i sjön eller i bäcken.

Trollebo

Trollebo är en övernattningsstuga som ligger vid sjön Orsen och är en del av Friluftsfrämjandet i Gagnef. Sjön Orsen är en sjö i Dalarna som ligger 214 meter över havet. Arean är 0,9 kvadratkilometer och strandlinjen är 5,3 kilometer lång. Trollebo erbjuder en möjlighet att uppleva friluftsliv och övernatta i en stuga vid sjön Orsen.

Långmyra Raststuga

Långmyra Raststuga är en övernattningsstuga som ligger i närheten av Gyllbergen naturreservat i Dalarna. Gyllbergen är Borlänges största naturreservat och lockar till sig många längdskidåkare med sin vackra natur och sitt snösäkra läge.

Fjästjärnstrupen

Fjästjärnstrupen är ett vattenfall väster om Borlänge. Fallet är ca 12 meter högt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.