Kvarnbäckskojan

Kvarnbäckskojan är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Västermarks naturreservat. Kojan har två våningssängar som rymmer 4–6 personer och underslafarna är bredare. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis.

Västermarks naturreservat är ett område med myrar och kärr mellan skogsholmar som skapar en känsla av vildmark. En nio kilometer lång vandringsled tar dig ut bland myrar, tall- och granskogar. På två platser passerar leden över Kvarnbäcken.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/besoksmal/naturreservat/vastermark.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Kvarnbäckskojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lobergets brandtorn

Lobergets brandtorn står fortfarande kvar. Tornet som byggdes under 1941 är 16 meter högt och konstruerat i järn.

Krokbäcksfallet

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC6MZ4T_krokbacksfallet?guid=9eb6783f-dc14-41c3-819b-45740c69daaa

Lobergsgrottan

Lobergsgrottan ligger mellan Skellefteå och Umeå sydost om Bygdsiljum. Grottan är total 100 meter lång och är till största del 2-5 meter i tag.

Vittergrottan

Vittergrottan, eller Vitterkammarn, ligger på Dånaberget norr om Umeå. Grottan är ungefär 10 meter djup, 2.5 meter bred och knappt två meter hög. Enligt sägnen ska en Vittra en gång bott i grottan.

Skorstensgrottan

Skorstensgrottan ligger på Tavelsjöberget nordväst om Umeå. Jättelika klippblock lutar här mot berget som skapar en men smal genomgående tunnel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.