Kvasterbergsgrottan

Kvasterbergsgrottan är en grottgång som ligger nordväst om Sala. Grottan består av fem-sex meter lång gång som går att krypa igenom.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/18430043-31cc-4d1b-af4f-d8cf992e65e9

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Kvasterbergsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Mattssons torn

Mattssons torn ligger väster om Sala. Tornet liknar till visst del ett brandtorn, men det är byggt 1981 av en radioamatör.

Alderbäcksrörsstugan

Alderbäcksrörsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Nationalparken ligger i skärningspunkten mellan fyra län (Uppsala, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län) och är ett unikt älvlandskap i en påfallande vacker del av Nedre Dalälve³. Här finns sjöar, forsar, våtmarker och skogar som bildar en mosaik av speciella miljöer. Stugorna går inte att boka och kan inte anses som upptagna. Stugan i Alderbäcksrör är öppen 1 jan till 30 sep. De övriga stugorna är öppna året om.

Lobergsgrottan

Lobergsgrottan, även kallad Björngrottan, ligger norr om Heby. Grottan är 12 meter och har en sal och flera mindre gångar.

Tinäsets fäbod

Tinäsets fäbod är en övernattningsstuga med 4 bäddar som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Nationalparken är belägen i skärningspunkten mellan fyra län (Uppsala, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län) och är ett unikt älvlandskap i en påfallande vacker del av Nedre Dalälven. Det finns flera vägar in i nationalparken och det går att övernatta i 4 avgiftsfria mindre raststugor med mycket enkel standard där du får sova max två nätter.

Ättestupan vid Tenasjön

Ättestupan vid Tenasjön ligger väster om Uppsala. Här sägs en tio meter lång och fem meter hög klippa som störtar ner i sjön vara en gammal ättestupa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.