Långbergskullarna, Norra grottan

Långbergskullarna är ett naturreservat som ligger sydväst om Umeå, där det finns två grottor, detta är den norra av de två.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/besoksmal/naturreservat/langbergskullarna.html

Källa: https://visittavelsjo.se/wp-content/uploads/2021/03/Grottor.pdf

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Långbergskullarna, Norra grottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Långbergskullarna, Södra grottan

Långbergskullarna är ett naturreservat som ligger sydväst om Umeå, där det finns två grottor, detta är den södra av de två. Grottan består av en ungefär 40 meter lång grottspricka, längst in i sprickan finns grotta som man kommer åt genom att krypa under ett stort block.

Tjärnbergsgrottan

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Samuelsgrottan

Samuelsgrottan ligger vid Torrböle sydväst om Umeå. Grottan är ungefär fyra gånger fem meter stor. Enligt legenden ska en brottsling som hette Samuel gömt sig i grottan.

Anna-Lotta kammaren

Anna-Lotta kammaren ligger vid Bjäkneböl sydväst om Umeå. När du klättrat ned till grottan leder en nästan fyrkantig grottport in till en rymlig kammare med helt plant golv, men det är ganska lågt i tak. I salens andra ände kryper du in under ett stort blockras med ytterligare relativt stora men låga grottsalar.

Jättstugan

Grotta i Röbäck, Umeå. Grottan har formen av ett större rum som är 11 m brett, 9 m långt och 3 m högt. Gå gärna också upp i tornet och njut av utsikten över stan. Eldstäder finns i området men ta med egen ved om du tänker göra upp en eld. Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GCKV3T Källa:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.