Långvattnets raststuga

Långvattnets raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Långvattnets naturreservat. Långvattnets naturreservat är ett friluftsområde av högsta klass med lättgångna, tallbevuxna åsar och goda fiskemöjligheter. Det finns en raststuga med kamin nära vattenkranen och dricksvatten finns i ett tappställe vid uppställningsplatsen i byn där allmänna vägen tar slut.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/langvattnet.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Långvattnets raststuga

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Bakugnen

Bakugnen är en mindre grotta som bildats av ett klippblock som lutar mot en bergssida. Grottan som bildats är ungefär fem gånger två meter stor.

Lill-Kärmsjökåtan

Lill-Kärmsjökåtan är en övernattningskåta som ligger i Kärmsjöbäckens naturreservat. Kärmsjöbäckens naturreservat är ett område som sträcker sig längs Kärmsjöbäcken från Stor-Kärmsjön, via Lill-Kärmsjön, ner till Ruskån.

Åkvisslan

Vid Åkvisslan ligger ett vattenfall i Fjällsjöälven strax innan den rinner ut i Ångermanälven. Platsen är att populärt badställe.

Gårdbergsgrottorna

Gårdbergsgrottorna som även kallas Björngrottan, ligger sydost om Junsele. En man som hette Zachris Håkansson och var dömd för mord ska ha gömt sig i grottan efter att ha rymt från en fängelsetransport. Hans bröder ska ha sedan ha hjälpt honom med pengar för att emigrera till Amerika, men det är okänt om han kom iväg.

Kilforsfallet

Kilforsfallet ligger väster om Näsåker norr om Sollefteå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.