Liastugan

Liastugan är en liten grotta norr om Varberg. Grottan består av en drygt en meter hög och 40 cm bred öppning och är lite drygt två meter lång. Enligt sägnen ska en smed bott i grottan, en person gav smeden en vit skjorta, därefter så tystande smedens slag. Det sägs också att man en gång släppte in en hund i grottan och den kom du ut efter en stund vid Ulvatorp nr. 3

Källa: Grottor i Hallands län

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/1395aca4-9ded-4551-911f-4fa5fa986acf

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Liastugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Tjuvaskåran

Tjuvaskåran är en grotta sydost om Veddinge. Fram till grottan leder en 20 meter lång och 2 meter hög spricka. Själva grottan är ca 4 meter lång och lite drygt en och halv meter hög.

Laskahytta

Laskahytta är en grotta som ligger norr om Veddinge. Grottan är mindre blockgrotta som är drygt 3 meter djup. Det sägs att en tjuv haft grottan som sitt gömställe.

Lunnafallet

Lunnafallet eller Albäcks vattenfall som det också kallas ligger nordost om Veddinge. Fallet består av flera steg och har en total höjd av ca 50 meter.

Näckens grotta

Näckens grotta ligger nordost om Varberg. Grottan består av en sprickgång som är ungefär 4 meter lång. Det berättas att man för i tiden alltid sprang förbi grottan för Näcken brukade sitta där och spela.

Kungsgrottan

Kungsgrottan ligger vid foten av Snapphanehyllan i Hjärne naturreservat norr om Varberg. Grottan har fått sitt namn efter att Oskar II och kronprins Gustav Adolf besökt platsen och skrivit sina namn i grottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.