Lidbergsgrottorna

Lidbergsgrottorna är en naturreservat väster om Nordmaling. I reservatet finns flera grottor Grottkyrkan, Grotta nr 9, Fontängrottan, Marmitegrottan, Lilla Lidbergsgrottan och Stora Lidbergsgrottan. Grottorna är sprickgrottor som slipats av havets vågor så havet innan landhöjningen stod högre.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/besoksmal/naturreservat/lidbergsgrottorna.html

Källa: https://naturkartan.se/en/vasterbotten/lidbergsgrottorna

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lidbergsgrottorna

Källa: http://notimetolose.bloggplatsen.se/2018/11/20/11575873-lidbergsgrottorna-lidbergets-naturreservat/

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Lidbergsgrottorna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Tjuv-Antes grotta

Tjuv-Antes grotta ligger väster om Nordmaling i naturreservatet Storrisbergsgrottorna. Från öppningen i Tjuv-Antes grotta leder stabila metallstegar ner till en 1,5 meter bred spricka i berget. Längst in leder ytterligare en trappa ner till en djupare nivå. Totalt är grottan med gångar hela 30 meter lång.

Stavarhallen

Stavarhallen är ett område med skrevor och grottor som ligger nordost om Örnsköldsvik. Här finns tre skrevor, Saleböleskrevan, Stavarhallsskrevan och Grytskreven. Här finns också åtminstone 4 grottor, varav Rövargrottan förmodligen är den kändaste.

Storfallsforsen

Storfallsforsen är ett vattenfall som ligger i Lögdeälven nordväst om Nordmaling.

Högåker

Högåker är en övernattningsstuga som ligger vid Tempelleden längs Lögdeälven. Lögdeälvsleden är en mycket vacker vandringsled efter Lögdeälven som sträcker sig genom Bjurholms och Nordmalings kommuner upp till Fredrik². Längs leden kan du uppleva en fantastisk natur och det finns många möjligheter till friluftsliv.

Storåsens brandtorn

Storåsens brandtorn ska enligt uppgift fortfarande stå kvar, har du mer information så lämna gärna en kommentar. Tornet byggdes under 1939 som ett torn för att sköta brandbevakning. Konstruktioen är i järn och är 16 meter högt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.