Liden

Liden är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled ligger i en av Sveriges vackraste dalar och erbjuder en majestätisk natur med fantastisk utsikt, utsträckta vildmarksområden.

Indalsälvens kanotled sträcker sig från länsgränsen ner till Liden och är smal och ringlande mellan branta bergsidor. Vid Liden vidgas dalgången plötsligt och stränderna blir bredare.

Källa: https://sundsvall.se/download/18.64d91c2217f9be278eb30bb/1647600046536/Kanotled2.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Liden

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Sandriset

Sandriset är en övernattningsstuga som ligger vid Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en paddlingsled som sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Leden är 53 km lång och är en av de naturskönaste i Jämtlands län.

Nilsböle

Nilsböle är en övernattningsstuga där det går att övernatta och ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en av Sveriges mest klassiska kanotleder och sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Leden är smal och ringlande i sitt övre lopp mellan branta bergsidor och vid Liden vidgas dalgången plötsligt.

Svarttjärnsmyran

Svarttjärnsmyran är en stuga där det går att övernatta och ligger i Sundsjöåsens naturreservat. Sundsjöåsens naturreservat ligger i en brant sluttning mot Indalsälven och sträcker sig ända upp till topparna på platån ovanför. Höjdskillnaden är hela 430 meter.

Hattbergsstugan

Hattbergsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Hattberget. Hattberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Upp till Hattberget leder en fin stig som är mödosam med 230 höjdmeter som ska avverkas men utsikten är härlig och den fina stugan är väl värd ett besök. Stugan innehåller en kamin, bord och stolar samt möjligheter till övernattning för en handfull besökare.

Klubbänget

Klubbänget är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en 53 km lång paddlingsled som sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. På Indalsälvens kanotled finns det rastplatser och platser för inläggning och ilandstigning med eldstäder, ved, övernattningsstugor och tältplatser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.