Lill-Kärmsjökåtan

Lill-Kärmsjökåtan är en övernattningskåta som ligger i Kärmsjöbäckens naturreservat. Kärmsjöbäckens naturreservat är ett område som sträcker sig längs Kärmsjöbäcken från Stor-Kärmsjön, via Lill-Kärmsjön, ner till Ruskån.

Reservatet är ungefär 2 mil norr om Junsele och ligger i Sollefteå kommun³ Syftet med reservatet är att bevara biologisk mångfald och värdefulla naturmiljöer, främst ett naturligt fungerande vattensystem². Bäcken som har näringsfattigt färgat vatten rinner till största delen genom barrskog med inslag av våtmarker.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/karmsjobacken.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Lill-Kärmsjökåtan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Långvattnets raststuga

Långvattnets raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Långvattnets naturreservat. Långvattnets naturreservat är ett friluftsområde av högsta klass med lättgångna, tallbevuxna åsar och goda fiskemöjligheter. Det finns en raststuga med kamin nära vattenkranen och dricksvatten finns i ett tappställe vid uppställningsplatsen i byn där allmänna vägen tar slut.

Bakugnen

Bakugnen är en mindre grotta som bildats av ett klippblock som lutar mot en bergssida. Grottan som bildats är ungefär fem gånger två meter stor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.