Lillsjökojan

Lillsjökojan är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Lillsjöslåtterns naturreservat. Lillsjöslåtterns naturreservat är en bevattnad slåttermyr vid Lillsjön i Rödvattnet som är unik. Den är en av de sista silängarna i landet som fortfarande brukas. En slåtterdag i augusti kan verka som en idyll men vittnar om det hårda slit som tidigare var nödvändighet för överlevnad.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/lillsjoslattern.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Lillsjökojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Folke Ricklunds stuga

Folke Ricklunds stuga är en övernattningsstuga som ligger i Stockholmsgata. Stockholmsgata är ett naturreservat i Västernorrlands län som ligger mellan Umeå och Örnsköldsvik. Stugan har två bäddar och en kamin och förvaltas av Länsstyrelsen Västernorrland.

Solbergets Brandtorn

Solbergets Brandtorn ligger nordost Junsele. Tornet är 8 meter högt och byggt i järn.

Stockholmsgata

Stockholmsgata är ett 148 hektar stort naturreservat. Reservatet domineras av en 50 meter djup och 1,5 kilometer lång kanjon, som troligen har fått namnet Stockholmsgata av besökare som tyckt att de höga klippväggarna liknar gränderna i Gamla stan i Stockholm. Kanjonen bildades för 9 400 år sedan av en isälv som gröpte ur urberget. Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholmsgata_(naturreservat)

Svärmorskojan

Svärmorskojan är en övernattningsstuga som ligger vid Svärmorstjärn i Björnlandets nationalpark. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Björnlandets nationalpark är en av Sveriges nationalparker och ligger i Västerbottens län. Parken har en yta på 107 km² och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv.

Angsjökojan

Angsjökojan är en övernattningsstuga som ligger i Björnlandets nationalpark där du kan övernatta gratis. Nationalparken är en storslagen vildmark och en av landets mest värdefulla urskogar med flera vandringsleder, rastplatser och grillplatser. Det finns två övernattningskojor i nationalparken: Angsjökojan och Svärmorskojan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.