Linafallet

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1WPKK_linafallet?guid=fc31025e-cc1b-43a3-a0f3-7401aa8bf22c

Karta till Linafallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Bastukojan

Bastukojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelstigen. Kojan fick skogsarbetarna av skogsbolaget SCA och kommer från utskiftena i Dirijärvi. Övernattning är tillåtet och kojan är även tillgänglig för gratis övernattning.

Juppyräbäckskojan

Juppyräbäckskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelstigen. Kojan är en av de äldsta av skogshuggarkojorna kring Jockfall och har endast ett jordgolv och en stor brits att sova på.

Nymyrskojan

Nymyrskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Jockfalls kojor är en plats för friluftsliv och ligger i Överkalix kommun.

Björkådammkojan

Björkådammkojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelstigen. Kojan har en vedspis och en stor brits att sova på.

Kypasvägskojan

Kypasvägskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Kojorna byggdes under 1920- och 30-talet och användes mest för tillfälliga övernattningar vid skogsarbeten. De flesta kojor finns i nära anslutning till skogscykelstigarna för att underlätta tillgängligheten. I Kypasvägskojan finns det våningssängar, bänkar, bord och en öppen spis. De äldre kojorna är byggda av huggarlagen själva.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.