Lindfallet

Lindfallet är ett mindre vattenfall som är ca 3 meter högt. Vattenfallet ligger norr om Örnsköldsvik.

Källa: https://sommarovik.se/sjo-hav/lindfallet/

Karta till Lindfallet

Visa positionen i Google Maps

Äventyr i närheten

Rutbergsgrottorna

Rutbergsgrottorna ligger i Rutberget norr om Örnsköldsvik. Här finns två grottor, den övre är ungefär sju meter djup och på sina ställen en takhöjd på 3 meter. Ingången till den nedre grottan är ett fem meter högt nästan fyrkantigt hål, sedan är grottan sju meter djup. Grottorna ligger högt och har mycket fin utsikt.

Sågfallet

Sågfallet är ett 13 meter högt vattenfall i Utterån. Fallet ligger strax norr om Gottne.

Räckebergskyrkan

Räckebergskyrkan, eller Räckebergsgrottan, är Sveriges största tunnelgrotta och ligger nordost om Örnsköldsvik. Grottan är 34 meter lång, 4 meter bred och upp till 8 meter hög. I närheten finns även två andra grottor Lilla Räckebergskyrkan och Strandnischen.

Överlidbergets brandtorn

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Skallbergsgrottan

Skallbergsgrottan ligger nordväst om Gideå. Här finns ett unikt grottsystem och djupa skrevor att utforska. Stegar och plattformar underlättar ett besök i det 230 meter långa grottsystemet. Grottsystemet är ett av Sveriges längsta och mest lättillgängliga urbergsgrottor. Grottorna och skrevorna bildades för 7 000 – 8 000 år sedan då havets vågor slog in mot Skallberget. Landhöjningen lyfte med tiden grottorna långt ovanför kustlinjen. Karta över grottan:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *