Lindö udde

Lindö udde är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Lindö udde naturreservat. Naturreservatet är en sydlig utpost längs Blekinges kust och består av en skogbevuxen udde på 75 hektar varav 21 hektar land. Här kan du ströva runt halvön längs den steniga stranden och njuta av den havsutsikten. Reservatet är ett måste för dig som är intresserad av fågelskådning.

Källa: https://www.naturkartan.se/sv/blekinge-lan/lindo-udde-naturreservat

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Lindö udde

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Snålestue

Snålestue är en grotta som ligger sydost om Ronneby. Grottan är en blockgrotta som har en total längd av minst 45 meter. I grottan finns "bovänliga" småsalar där det gjorts fynd av multnande tygrester och det finns en sägnen om att den gubbe bott i grottan.

Silvergrottan

Silvergrottan ligger i Brunnparken i Ronneby. Det är egentligen ingen grotta utan resterna efter ett försök att bryta Silver. I början av 1600-talet så hade en borgare i staden som hette Elias Schlichting stora planer på gruvbrytning. Men när man kommit bara några meter in i berget så sprutade stora mängder vatten ut och man fick avbryta.

Grottan i Ekorrskogen

Grottan i Ekorrskogen ligger i Ronneby.

Skaftaskärv

Skaftaskärv ligger mellan Ronneby och Kallinge. Inom en yta av 60x150 m är berghällen splittrad i ett system av ibland korsande flera meter djupa sprickor.

Grottan vid Härstorpssjön

Grottan vid Härstorpssjön ligger väster om Ronneby. Grottan är 10 meter lång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.