Linsöstugan

Linsöstugan är en övernattningsstuga som ligger i Naturreservat Nötön-Åråsviken. Naturreservatet är beläget i Värmland och är känt för sitt ändmoränlandskap och sällsynta arter som är kopplade till både ädellövskogen och till ett gammalt jordbrukslandskap. I området finns det flera vandringsleder där man kan uppleva den vackra naturen och se olika fågelarter, såsom rördrom, småfläckig sumphöna, vattenrall och rörhöna.

Källa: https://visitvarmland.com/destinationer/varmlandsleder/prastoleden-2/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Linsöstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Södra fiskarestugan

Södra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten.

Norra fiskarestugan

Norra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten. Norra fiskarestugan är ett utmärkt val för den som vill uppleva naturen på nära håll och övernatta i en lugn och avskild miljö.

Jättebergsgrottan

Jättebergsgrottan i Jättebergen kallas även Digers grotta. Grottsystemet nås från platån, där man bland annat kan nå ner i en 14 meter lång gång via en stege. Grottorna har uppstått genom sprickbildning och förskjutningar i berget. Gångarna är sammanlagt 80 meter och systemet av grottor är därmed länets största. Enligt en gammal sägen bor jätten Diger i grottorna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.