Lyse grotta

Lyse grotta ligger norr om Lysekil. Grottans totala längd är ungefär 33 meter.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2CVY5

Källa: https://docplayer.se/27899686-Miljovards-rapport-1993-6.html

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Lyse grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klingkyrkan

Klingkyrkan ligger på Stora Kornö nordväst om Lysekil. Grottan är av Sveriges speleologförbund utsett till Bohusläns landskapsgrotta. Grottan är en 13 meter lång tunnelgrottan, som enligt teorin skapats av smältvatten från inlandsisen. Sitt namn säg grottan ha fått sitt namn av ljudet som uppstår om man kastar sten i grottan. https://www.instagram.com/p/Blc6UlThI0d/?utm_source=ig_web_copy_link

Trollhålet i Lysekil

Trollhålet i Lysekil ligger i sluttningen ovanför Norra hamnen i Lysekil. Grottan är en 19 meter lång sprickgrotta där väggarna slipats runda. Grottans höjd är som mest 5 meter. Källa: https://digitaltmuseum.se/011014458591/april-1924-trollhalet-bergsgrotta-i-lysekil Källa:

Smalsundsgrottan

Smalsundsgrottan ligger på Stora Kornö nordväst om Lysekil. Grottan som är 16 meter lång löper längs en spricka i berget.

Kajebergsgrottan

Kajebergsgrottan är en 80 meter lång grotta sydost om Hunnebostrand.

Dödskallegrottan

Dödskallegrottan ligger på Lindholmen sydost om Lysekil. I grottan har det hittats kranium och skelettdelar efter två människor. Ett kranium var helt och var i två delar. Det är okänt hur läge skelettet låg i grottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.