Lysegårdens vattenfall

Lysegårdens vattenfall ligger i Vallerån norr om Kungälv. Här faller vattnet 38 meter ner längs berget Örnekulan på sin väg mot Göta Älv. Sedan 2004 ligger vattenfallet Lysegårdens naturreservat och alldeles intill fallet ligger Lysegårdens golfbana.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lyseg%C3%A5rdens_naturreservat

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/lysegarden.html

Källa: https://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/2015/december/vattenfallet-i-naturreservat-lysegarden-kungalv-kommun.html

Källa: https://brogrenstankar.com/2021/01/17/lysegardens-vattenfall/

Karta till Lysegårdens vattenfall

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Rannebergs kyrka

Rannebergs kyrka är en grotta som ligger norr om Kungälv. Grottingången är ganska liten, men innanför är grottan ganska rymlig. Dess längd inåt är ca 8m och takhöjden på det högsta stället är ca 6m , bredden ca 3m.

Rövarkulan

Rövarkulan är en grotta som ligger nordost om Kungälv. Grottan kan vara svårt att hitta men har en total längd av 29 meter. Grottan är en blockgrotta.

Katedralen

Katedralen är en grotta som ligger sydost om Stenungsund vid Svartedalens naturreservat. Grottan är en blockgrotta med en total längd av sju meter och består av två grottrum.

Holmekörka

Holmekörka eller Holmevattnets kyrka är en grotta som ligger sydöst om Stenungsund i Ranebo naturskogs naturreservat. Grottan är en blockgrottan som är 9 meter lång, 5 meter bred och som högst 3 meter hög.

Grötevattnets ugn

Grötevattnets ugn är en grotta som ligger i Svartedalens naturreservat sydost om Stenungsund. Det är en mindre grotta som är fyra gånger två meter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.