Mölle-Karls grotta ligger vid Holmesjön nordost om Göteborg. Det berättas att barn och fiskare har övernattat i grottan.
Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2D4JE
Källa: https://minnen.se/tema/platser/10517
Källa: http://www.vattlefjall.net/lansk.htm
Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!
Karta till Mölle-Karls grotta
Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se
Äventyr i närheten
Brattås kyrka
Brattås kyrka är en grotta nordost om Angered. Grottans ingång hög men endast 40 meter bred. Efter ca 3,5 meter smalnar grottan och man kan ta sig ytterligare två meter in.
Björsöfallet
Björsöfallet är ett vattenfallet som ligger Björsjön nordost om Göteborg i Vättlefjällsområdet. Vattnet faller här över en klippa i en smal klyfta. Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC3M09E_the-waterfall?guid=5bbdeaff-4acb-4a92-a409-c63939a12225 Källa: https://hemomkrin
Rannefallet
Rannefallet ligger öster om Angered där utflödet från Stora Mölnesjön passerar över en stenhäll på väg ner mot Lärjeån. Strax intill går en del av Bohusleden.
Göpås hål
Göpås hål är en liten grotta öster som Götebrog. Grottan utgörs av ett stenblock som fallit över en stor spricka i berget. Därigenom har det bildat en drygt tre meter lång tunnel skapats. Takblocket har blivit ristat med ett kors och en linje med en båge. Symbolerna har pekat ut riktning för äldre sockengräns (Bergum och Angered).
Bohus fästning
Bohus fästning är numera en ruin av en fästning, som började byggas 1308 för att stärka försvaret av Norges dåtida sydgräns. Ruinen är belägen på en 40 meter hög klippa på Bagaholmen i Nordre älv, vid Göta älvs norra utloppsarm i den sydöstra delen av Kungälv, cirka två mil norr om Göteborg. Fästningen har gett namn åt landskapet Bohuslän. Den har under sin 700-åriga historia kontrollerats av Norge, Danmark-Norge och Sverige. Bohus fästning har varit belägrad minst fjorton gånger, men aldrig blivit erövrad i strid. Fästningen är statligt byggnadsminne sedan den 25 januari 1935. Källa: