Mäjasjöns fäbodar

Mäjasjöns fäbodar är en fäbodvall som ligger vid sjön Mäjasjön i Höga kustenleden. Det går att övernatta i en av stugorna på platsen. Höga kustenleden är en vandringsled som sträcker sig från Hornöberget till Örnsköldsvik och är totalt 129 km lång.

Källa: http://www.ullanger.com/se/g%C3%B6ra-bo-%C3%A4ta/platser/m%C3%A4jasj%C3%B6ns-f%C3%A4bod-16463280

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Mäjasjöns fäbodar

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Äskjaberget

Äskjaberget är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som går igenom det spektakulära världsarvet Höga Kusten, ett dramatiskt kustlandskap i Ångermanland där branta berg möter havet.

Salumsstugan

Salumsstugan är en övernattningsstuga som ligger på Salumsberget i Ullånger. Salumsberget är ett populärt utflyktsmål för både vandrare, skoterfolk och skidåkare. Det går en vandringsstig till toppen av berget.

Erikskojan

Erikskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som sträcker sig genom hela världsarvet med samma namn, från Hornöberget i söder till Örnsköldsvik i norr. Leden är indelad i 13 etapper och bjuder på en unik blandning av både skärgård och trollskog med spännande naturområden med rik flora och fauna².

Skulebergets raststuga

Skulebergets raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Skulebergets naturreservat. Skulebergets naturreservat är ett friluftsområde med en dramatisk profil och är ett tydligt exempel på den landhöjning som gjort Höga Kusten till världsarv. Berget utgör med sin dramatiska profil ett viktigt märke i det ångermanländska landskapet och här kan du vandra upp till toppen eller testa Via Ferrata klättring.

Kungsgrottan

Kungsgrottan kallas även Skulegrottan eller Rövargrottan ligger på Skuleberget norr om Docksta. Grottan kan ses från vägen som en mörk fläck på Skulebergets nästa lodräta klippvägg. Det sägs att grottan användes av rövare på 1600-talet. Kungsgrottan Källa:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.